Community Integrale vroeghulp meer dan 500 leden

26 mei 2015

plaatje dig. platformRuim een jaar na de start heeft het digitale platform Integrale Vroeghulp de magische grens van 500 leden bereikt.

Wat  is het digitaal platform?
Het platform verbindt ouders, professionals en samenwerkingspartners en voorziet hen van informatie en kennis rondom Integrale Vroeghulp.
De kennisbank bevat een schat aan regionale en landelijke informatie die is onderverdeeld naar beleid, praktijkvoorbeelden en inhoudelijke dossiers. Verschillende dossiers als jeugdgezondheidszorg, casemanagement, zorg-onderwijs sluiten aan op actualiteiten.

Ketensamenwerking
Steeds meer regionale netwerken Integrale Vroeghulp benutten het platform om invulling te geven aan hun ketensamenwerking rondom kinderen en ouders. Met regionale startpagina’s, zoals West Brabant, Rotterdam, Gouda richten zij zich op ouders en regionale partners. In regionale groepen wisselen zij ervaringen, kennis en werken zij samen. Daarmee faciliteert de community Integrale Vroeghulp ook de virtuele netwerken IVH die zich richten op een integrale ondersteuning van ouders en kinderen.
De community voorziet daarmee niet alleen in  een inhoudelijke behoefte, het biedt ook de technische mogelijkheid om met cliënten te communiceren en professionals vanuit verschillende instanties en locaties te laten samenwerken.

Gewoon doen!
Onze ambitie is om naar de 1.000 deelnemers te gaan. We roepen u op om eens een kijkje te nemen op het platform. Eigenlijk is het een kwestie van ‘GEWOON DOEN!’, zoals één van de huidige gebruikers uitriep op de vraag of deze nog een tip had voor andere potentiële gebruikers.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de community, de start en het gebruik op https://integralevroeghulp.pleio.nl/

Download hier de informatiesheet over het digitaal platform.

« terug naar nieuwsoverzicht

Kernpartners Taskforce IVH:
  • Met steun van: