Ouders aan het woord

Marcia, moeder van Nikki (3 jaar)
‘Ik had al vrij snel na haar geboorte zo’n knagend gevoel. Nikki was wat slapjes en sliep veel. Toen ze anderhalf was, werd ze onderzocht. Er was niks aan de hand. Eigenlijk zou ik blij moeten zijn, maar ik kwam in een diep dal. Mijn kind kon niet meekomen, lag dat nu aan mij? Via stom toeval hoorde ik van Integrale Vroeghulp. Ik belde en binnen een paar weken werd Nikki besproken in een team van deskundigen. Het was zo’n verademing! Ze gaven ons vertrouwen, ze begrepen onze angst en onzekerheden. En eindelijk werd er eens gezegd wat ze allemaal wél kon. Tegelijk bevestigden ze ook wat wij al dachten. Nikki heeft een ontwikkelingsachterstand van een jaar. Waar dat door komt? Dat is niet het belangrijkste. Het gaat er om, dat we kijken naar wat passend is voor haar. Hoe kunnen we haar stimuleren in haar ontwikkeling en wie kan ons daarbij helpen. Nu weten we de weg en kunnen we verder zonder Integrale Vroeghulp.

graffiti

Ouders van Youssef (6 jaar)
“Onze zoon is nu bijna zeven jaar oud. Al op heel jonge leeftijd hadden we het gevoel dat hij anders was. Onrustig, niet stil kunnen zitten, moeite met concentreren. Natuurlijk maak je je als ouders ongerust. Via het consultatiebureau zijn we verwezen naar Integrale Vroeghulp. Daar ging een wereld voor ons open: mensen die met veel begrip voor onze situatie naar ons luisterden. Integrale Vroeghulp regelde de nodige onderzoeken. Onze vermoedens werden bevestigd. We weten nu wat er met onze zoon aan de hand is. Het gaat niet om het etiketje. We willen hem gewoon de beste kansen bieden in het leven. Er vroeg bij zijn, is in zijn geval heel belangrijk.”

Moeder van Sybren (ADHD):
“Via het consultatiebureau kon ik deelnemen aan de cursus ‘Opvoeden Zo!’. De cursusleidster had al snel in de gaten dat het niet aan onze opvoeding lag, dat wij een pingpongbal in ons gezin hadden. Via het wijkteam heeft ze ervoor gezorgd dat ik een gezinsbegeleidster kreeg. Zij heeft ons praktisch ondersteund en naar Vroeghulp geleid. Daardoor hadden we al voor zijn derde verjaardag een diagnose op zak en kon de werkelijke hulpverlening starten.”

Kernpartners Taskforce IVH:
  • Met steun van: